Телешко с домати по руски

Марина НордМарина Норд
Готвач
3k3k278k
Телешко с домати по руски1 / 2
29/03/2015
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
80 мин.
Общо
105 мин.
Порции
8

Необходими Продукти

  • телешко месо - 800 г
  • домати - 1 кг
  • олио - 100 мл
  • чушки - 4 бр.
  • лук - 2 глави
  • чесън - 2 скилидки
  • бяло вино - 200 мл
  • брашно - 2 с.л.
  • сол - 2 щипки
  • черен пипер - 1/3 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Месото се нарязва на порции и се запържва в загрятото олио за около 6 минути, докато се получи златиста коричка.

Добавят се нарязаните на ситно лук и чесън и когато се запържат, се поръсват с брашно. Сместа се залива с виното и се добавя една чаша топла вода.

Когато ястието заври, се добавят и нарязаните на едро домати и чушки, солта и черният пипер. Оставя се на среден огън до готовност на месото, а ако е необходимо, се долива още гореща вода.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Gulchin
Gulchin
Tazi recepta e unikalna, preporuchvam na vsichki da q probvat. Mesoto i vsichko ostanalo stava chudesno. :)
13.05.2015 20:12
2