Начин на приготвяне
Смесете продуктите за плънката. Разгънете внимателно корите и намажете най-горната с масло. Поръсете малко от плънката и отгоре разстелете пласт от суровия кадаиф. Разпределете равномерно и навийте на руло, заедно с втората кора.
Намажете и следващата кора с масло. Сложете рулото върху нея и завийте с още две кори. Едно руло Яниотико се получава от 4 бр. фини кори.
Прехвърлете в предварително намазнена тава. Повторете до изчерпването на продуктите. Общо получавате 5-6 дебели рула.
Нарежете ги на едри парчета и печете около 30 минути в предварително загрята на 180 градуса фурна до получаването на приятен златист цвят. Пригответе захарния сироп, охладете го и залейте горещата баклава с него. Оставете да се сиропира една нощ.
Опитайте още Кадаиф със сметана, Кадаиф на сарми, Екмек кадаиф, Млечен кадаиф, Хапки баклава, Софийска баклава, Бутер баклава, Гръцка баклава, Турска баклава.