Начин на приготвяне
В тавичка сипете равномерно захарта и добавете нарязаното на кубчета масло, на слаб огън гответе до златист карамел.
Нарежете обелените ябълки на тънки резени (полумесеци) и наредете върху карамела едно до друго на ветрило.
В купа разбийте яйцата с останалото количество захар, добавете брашното смесено с бакпулвера и разбъркайте до гладка смес.
Сипете сместа върху наредените ябълки и печете в предварително нагрята фурна на 180 градуса до готовност на сладкиша.
Още топъл, обърнете ябълковия сладкиш в подходяща чиния. По тавата е останал карамел и за това, сипете 1 ч.ч. вода и поставете в нагрятата фурна да се разтопи до кипване.
Залейте сладкиша с получения сироп, оставете да се охлади напълно преди сервиране.
По същия начин можете да приготвите бананов сладкиш или прасковен сладкиш.
Коментари
Благодаря за уточнението на Lina Gergova - важно е!
Аз си позволих да експериментирам с добавяне на ванилия в тестото за блата (4 гр.), нарязани орехи върху ябълките и канела на вкус.