Агнешки котлети с гъби

Росица СтояноваРосица СтояноваДарт Вейдър16714179
31/03/2015
"Агнешки котлети с гъби или още за изкуството да се наслаждаваш на вкусните агнешки котлети "
Приготвяне25 мин.
Готвене60 мин.
Общо85 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо4 389
  • Преглеждания за месеца46
  • Преглеждания за седмицата5
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете месото на малки котлети, които се посоляват и се заливат с виното. Оставете ги да престоят 1-2 часа.

Нарежете лука на ситно и го задушете в сгорещеното масло. Обелете домата и го нарежете на ситно, прибавете го към лука. Сложете брашното и го разредете в малко топла вода или бульон.

След като заври, прибавете сметаната, лимонов сок, сол и джоджен, нарязан на ситно.

Изпържете маринованите котлетчета в сгорещено олио. Наредете ги в съд за печене. Нарежете гъбите на ивици и ги разстелете върху месото. Залейте с готовия сос и запечете в умерена фурна.

Рейтинг

5 1
4 1
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар