Gotvach.bg»Рецепти»Паста»Макарони на Фурна»Макарони с броколи и сметана

Макарони с броколи и сметана

Макарони с броколи и сметана
Снимка: ВИЛИ-Виолета Матева
1 / 4
04/12/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
60 мин.
Порции
4
"Неустоимо ястие с богат вкус, което се приготвя за има-няма половин час"

Необходими Продукти

  • макарони - 300 г
  • броколи - 200 г
  • сол - на вкус
  • черен пипер
  • заливка
  • яйца - 2 бр.
  • готварска сметана - 150 г
  • прясно мляко - 150 г
  • кашкавал - 100 г
  • зехтин - 2 с л за макароните
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сваряват се макароните в подсолена вода според указанието и се отцеждат добре. Намазва се тавичка със зехтин и сипваме макароните в тавата, отгоре се поръсват с 1 с. л. зехтин.

В подходящ съд се подваряват накъсани на розички броколи с малко сол, отцеждат се и веднага се заливат със студена вода да запазят цвета си. Добавят се в тавата при макароните.

В купа се разбиват яйцата, добавя се сметаната, прясно мляко, сол и черен пипер, като се разбърква добре. Заливаме ястието и печем в загрята фурна 180 градуса за 15 минути или докато стегне заливката.

Изважда се, поръсваме с настърган кашкавал и връщаме за 5 минути да се разтопи кашкавалът, не повече, за да са сочни макароните а не сухи. Сипваме в чиния и нападаме, толкова е вкусно, че ще питате за още.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.8
54
41
30
20
10
Дай твоята оценка: