Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Свинско месо»Пържоли»Пържоли със спанак по римски

Пържоли със спанак по римски

Марина НордМарина Норд
Готвач
3k3k278k
Пържоли със спанак по римски1 / 2
31/03/2015
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
85 мин.
Порции
6

Необходими Продукти

  • свински пържоли - 6 бр.
  • печурки - 14 бр.
  • спанак - 400 г
  • яйца - 3 бр. жълтъци
  • кашкавал - 150 г
  • брашно - 2 с.л.
  • сметана - 150 г
  • олио - 3 с.л.
  • черен пипер - 1/2 ч.л.
  • сол - 2 щипки
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пържолите се начукват, намазват се с олио и се поръсват със сол и черен пипер.

В намазана с мазнина тава се слага половината нарязан на ситно спанак, отгоре се нареждат пържолите и се покриват с нарязаните на ситно гъби и останалия спанак.

Жълтъците се разбиват с брашното и сметаната и с тази смес се залива ястието.

Запича се в загрята на 220 градуса фурна, като малко преди изваждане се поръсва с настърган на ренде кашкавал и се връща във фурната.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: