Gotvach.bg»Рецепти»Риба»Задушена риба»Калкан с винен сос и орехи

Калкан с винен сос и орехи

Марина НордМарина Норд
Готвач
3k3k27
Калкан с винен сос и орехи1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
70 мин.
Порции
5

Необходими Продукти

  • калкан - 1 кг
  • червено вино - 2 ч.ч
  • лук - 2 глави
  • орехи - 150 г смлени
  • чесън - 3 скилидки
  • зехтин - 4 с.л
  • копър - ½ връзка
  • магданоз - 6 стръка
  • дафинов лист - 1 бр.
  • карамфил - 6 бр.
  • сол - 3 щипки
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Рибата се нарязва на едро, нарежда се в тава и се поръсва със сол. Покрива се с нарязания на колелца лук, залива се със зехтина, виното и една чаша вода.

Поръсва се с нарязан на ситно магданоз и се запича във фурната на 220 градуса. Готовата риба се изважда от тавата и се нарежда в чиния за сервиране. Сосът от печенето се прецежда и се кипва на слаб огън на котлона.

Добавят се карамфилът, дафиновият лист, счуканият чесън и смлените орехи. С този сос се залива рибата и се поръсва с накълцан копър.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: