Гъби по френски

Rosi StoyanovaRosi Stoyanova
Администратор
1k4k
Гъби по френски1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
60 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • гъби - 1 кг
  • бекон - 200 г
  • кашкавал - 100 г
  • лимонов сок - от 1 бр.
  • бяло вино - 1 к.ч. сухо
  • черен пипер
  • масло
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете гъбите, махнете пънчетата им и ги нарежете на ситно. Задушете ги в масло, прибавете 100 г от ситно нарязания бекон, разбъркайте и ги прехвърлете в тава за печене.

Поръсете и отгоре наредете другите 100 бекон, нарязан на тънки филийки. Поръсете с черен пипер, залейте с лимоновия сок и виното.

Запечете в умерена фурна, а 10 минути преди края на печенето поръсете с настъргания кашкавал.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: