Gotvach.bg»Рецепти»Паста»Макарони на фурна»Макарони с яйца и сирене

Макарони с яйца и сирене

Fat BertaFat Berta
Джедай
2k5k50
Макарони с яйца и сирене
Снимка: Елица
3 / 6
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
80 мин.
Порции
10
"Най-обичаната от децата закуска - специално за всички, които са израснали с нея"

Необходими Продукти

  • макарони - 1 пакет
  • прясно мляко - 1 л
  • сирене - около 200 г или малко повече
  • яйца - 4 бр. домашни
  • захар - 1.5 ч.ч
  • ванилия - 1 - 2 прахчета
  • пудра захар - за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Макароните предварително се сваряват в подсолена вода, но без да се преваряват, а по-скоро да останат леко твърди.

Готовите макарони се отцеждат от водата и се прехвърлят в намазнена тава. Поръсва се с натрошеното сирене и леко се обърква.

Отделно се разбиват яйцата със захарта, докато се получи пухкава смес и се разрежда постепенно с млякото. Ароматизира се с ванилия и се заливат макароните.

Леко се разбърква и макароните с яйца и сирене се пекат в загряна умерена фурна за около 45 минути или докато добият приятен златист цвят отгоре.

Готовите макарони се поръсват обилно с пудра захар малко след изваждането от фурната.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

2.7
50
41
30
22
10
Дай твоята оценка: