Gotvach.bg»Рецепти»Закуски и Печива»Суфле»Суфле с тиквички по тулузки

Суфле с тиквички по тулузки

Марина НордМарина Норд
Готвач
3k3k278k
Суфле с тиквички по тулузки1 / 2
14/04/2015
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
90 мин.
Общо
115 мин.
Порции
6

Необходими Продукти

  • тиквички - 1 кг
  • масло - 125 г
  • лук - 1 връзка пресен
  • царевица - 300 г от консерва
  • магданоз - 1 връзка
  • яйца - 4 бр.
  • пармезан - 3 с.л настърган
  • сметана - 1 ч.ч.
  • бяло вино - 1 ч.ч.
  • сирене - 150 г
  • галета - 3 с.л.
  • черен пипер - 1/3 ч.л.
  • сол - 2 щипки
  • червен пипер - 1/4 ч.л. лют
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Тиквичките се обелват и се настъргват на едро ренде. Оставят се да се отцеди течността и се изстискват добре.

Маслото се загрява и се запържва нарязаният на ситно лук. Добавят се отцедената царевица, солта, черният и лютият пипер, залива се с виното и се оставя на котлона да къкри на бавен огън до изпаряване на течността.

След като поизстине, се добавят тиквичките и сметаната, разбита с яйцата, галетата, сиренето и накълцания магданоз. Поръсва се с пармезан и се запича до готовност в на водна баня предварително загрята на 180 градуса фурна.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: