Gotvach.bg»Рецепти»Закуски и Печива»Суфле»Рибно суфле по милански

Рибно суфле по милански

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Администратор
1k7k3228k
Рибно суфле по милански1 / 2
24/07/2011
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
50 мин.
Порции
2-3

Необходими Продукти

  • риба - филе 500 гр.
  • кашкавал - 70 гр.
  • доматено пюре - 2 с.л.
  • маргарин - 2 с.л.
  • брашно - 2 с.л.
  • прясно мляко - 250 мл.
  • яйца - 2 бр.
  • сол
  • черен пипер
  • лимони - 1 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В тиган загрейте маслото и в него запържете брашното и внимателно при разбъркване добавете млякото. Добавете доматеното пюре, настъргания кашкавал и подправете със сол и черен пипер. Разбийте жълтъците и добавете към леко охладената смес и добре разбъркайте.

Нарежете рибното филе на кубчета, леко запържете в малко олио, смесете със доматения сос и внимателно добавете предварително разбитите на сняг белтъци.

Изсипете в намазана с масло форма и печете във фурна до образуване на златиста коричка.

Сервирайте гарнирано с кръгчета лимон.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
57
43
31
20
10
Дай твоята оценка: