Gotvach.bg»Рецепти»Закуски и печива»Суфле»Бързо суфле от тиквички

Бързо суфле от тиквички

Величка ЩърбановаВеличка Щърбанова
Мастър Шеф
5334k1k5
Бързо суфле от тиквички
Снимка: Величка Щърбанова
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
40 мин.
Порции
4
"Суфлето от тиквички е много икономично, бързо и вкусно ястие, което е предпочитано в горещите дни"

Необходими Продукти

  • тиквички - 3 бр.
  • яйца - 3 бр.
  • брашно - 2 с.л.
  • бакпулвер - половин чаена лъжичка
  • копър - 1 връзка
  • сол
  • черен пипер
  • масло - 100 г
  • сирене - 300 г
  • кашкавал - 100 г
  • галета - за поръсване на тавичката
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Тиквичките се измиват и настъргват на едро ренде. Посоляват се леко и се оставят в гевгир да се отцедят за около час. Ако не разполагаме с време, направо ги отцеждаме с ръце.

В дълбока купа при тиквичките прибавяме яйцата, брашното, бакпулвера, натрошеното сирене, размекнатото масло, накълцания копър, черния пипер. Не е нужно да добавяме сол - сиренето е достатъчно солено! Разбъркваме всичко добре със шпатула.

Изсипваме сместа в малка тавичка, предварително намазнена и посипана с галета. Заглаждаме с шпатулата отгоре и слагаме да се пече в предварително загрята на 200 градуса фурна.

Когато започне да порозовява и е почти готово, изваждаме, поръсваме с настърган кашкавал и връщаме във фурната, колкото да се разтопи.

Суфлето от тиквички е много икономично, бързо и вкусно леко ястие. Гарнираме с млечно-чеснов сос.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: