Начин на приготвяне
Тиквичките се измиват и настъргват на едро ренде. Посоляват се леко и се оставят в гевгир да се отцедят за около час. Ако не разполагаме с време, направо ги отцеждаме с ръце.
В дълбока купа при тиквичките прибавяме яйцата, брашното, бакпулвера, натрошеното сирене, размекнатото масло, накълцания копър, черния пипер. Не е нужно да добавяме сол - сиренето е достатъчно солено! Разбъркваме всичко добре със шпатула.
Изсипваме сместа в малка тавичка, предварително намазнена и посипана с галета. Заглаждаме с шпатулата отгоре и слагаме да се пече в предварително загрята на 200 градуса фурна.
Когато започне да порозовява и е почти готово, изваждаме, поръсваме с настърган кашкавал и връщаме във фурната, колкото да се разтопи.
Суфлето от тиквички е много икономично, бързо и вкусно леко ястие. Гарнираме с млечно-чеснов сос.