Gotvach.bg»Рецепти»Закуски и печива»Суфле»Рибно суфле по руски

Рибно суфле по руски

Марина НордМарина Норд
Готвач
3k3k27
Рибно суфле по руски1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.
Порции
5

Необходими Продукти

  • риба - 800 г филе
  • яйца - 5 бр.
  • брашно - 100 г
  • масло - 100 г
  • сол - ½ ч.л.
  • черен пипер - ½ ч.л.
  • прясно мляко - 200 мл
  • кашкавал - 50 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Филето се нарязва на парченца и се смила. Слага се в предварително приготвен сос бешамел от запърженото брашно, разредено с млякото.

Добавя се настърганият кашкавал и жълтъците един по един, при непрекъснато бъркане. Белтъците се разбиват на сняг и се добавят към сместа, добавя се сол и черен пипер.

Изсипва се в намазана с мазнина и поръсена с брашно форма до средата, тъй като суфлето при печенето увеличава обема си двойно. Пече се в силна фурна около 20 минути и се сервира веднага, заедно с формата, за да не спадне.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3.7
50
42
31
20
10
Дай твоята оценка: