Gotvach.bg»Рецепти»Основни ястия»Суфле»Суфле от тиквички с бешамел

Суфле от тиквички с бешамел

Суфле от тиквички с бешамел
Снимка: Виктория Константинова
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
65 мин.
Порции
4
"Вкусотия с тиквички и бешамел - лятната вечеря е готова"

Необходими Продукти

  • тиквички - 1 голяма
  • сол
  • масло - 50 г
  • брашно - 3 с.л.
  • прясно мляко - 200 мл
  • черен пипер
  • яйца - 3 бр.
  • кашкавал - 150 г
  • шунка - 100 г
  • олио
  • галета
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Тиквичката се измива добре. Настъргва се в голям съд. Поръсва е със сол и се оставя настрана докато приготвим бешамела.

В тиган с ненадраскващо покритие се слага маслото да загрее. Добавя се брашното да загрее.

Постепенно се добавя прясното мляко, като непрекъснато се разбърква с телена бъркалка, за да не стане на бучки. Овкусява се със сол и черен пипер. Получава се гъст сос бешамел. Оставя се настрана да се охлади.

Тиквичките се изцеждат от течностите. Слагат се в дълбока купа. Към тях се настъргват кашкавала и шунката. Чукват се яйцата, като се разделят белтъците и жълтъците.

Белтъците се слагат в купата на миксер, а жълтъците се добавят към бешамела. Сосът се разбърква и се добавя към тиквичките. Сместа се разбърква.

Белтъците се разбиват на сняг. Добавят се към тиквената смес и се разбъркват внимателно.

Подготвя се форма, като се намазнява и се поръсва с галета. Сместа се изсипва във формата.

Суфлето се пече на 180 градуса до златист загар.

Суфлето от тиквички с бешамел е готово.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
51
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Веселина Константинова
Веселина Константинова
Вкусно е! Много критично отношение!
19.08.2022 20:52
1
1
Покажи всички подкоментари
Теодора Мещерова
Теодора Мещерова
Това е всичко друго, но не и суфле. Запеканка е. Суфлето се пече в специални купички или чашки, а може и в малки бурканчета.
31.07.2022 00:28
1