Начин на приготвяне
Тиквичката се измива добре. Настъргва се в голям съд. Поръсва е със сол и се оставя настрана докато приготвим бешамела.
В тиган с ненадраскващо покритие се слага маслото да загрее. Добавя се брашното да загрее.
Постепенно се добавя прясното мляко, като непрекъснато се разбърква с телена бъркалка, за да не стане на бучки. Овкусява се със сол и черен пипер. Получава се гъст сос бешамел. Оставя се настрана да се охлади.
Тиквичките се изцеждат от течностите. Слагат се в дълбока купа. Към тях се настъргват кашкавала и шунката. Чукват се яйцата, като се разделят белтъците и жълтъците.
Белтъците се слагат в купата на миксер, а жълтъците се добавят към бешамела. Сосът се разбърква и се добавя към тиквичките. Сместа се разбърква.
Белтъците се разбиват на сняг. Добавят се към тиквената смес и се разбъркват внимателно.
Подготвя се форма, като се намазнява и се поръсва с галета. Сместа се изсипва във формата.
Суфлето се пече на 180 градуса до златист загар.
Суфлето от тиквички с бешамел е готово.
Коментари