Запеканка с ябълки и лешници

Марина НордМарина НордГотвач2689
14/04/2015
Приготвяне80 мин.
Готвене45 мин.
Общо125 мин.
Порции8
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо617
  • Преглеждания за месеца2
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг4 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Ябълките се обелват и се нарязват на резени. Лимонът се изцежда и със сока се напръскват ябълките.

Добавя се джинджифилът и половината захар. Похлупват се и се оставят за 1 час. Жълтъците се отделят от белтъците. Жълтъците се смесват с изварата и лешниците, гриса, ванилията и бакпулвера.

Белтъците се разбиват със солта на сняг, добавя се постепенно останалата захар и белтъчната смес се добавя в сместа с изварата. Добавят се към ябълките, като се оставят няколко резена за украса.

Сместа се слага в тава, намазана с масло и поръсена с галета. Украсява се с останалите ябълки. Пече се 45 мин. на 180 градуса. За да не изгори запеканката, се покрива с фолио.подобни рецепти тук

Рейтинг

5 1
4 1
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар