Италиански десерт с круши и бутер тесто

ИларияИлария
Новак
19/04/2015
Приготвяне20 мин.
Готвене60 мин.
Общо80 мин.
Порции8
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо1 506
  • Преглеждания за месеца8
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4 от 5

Необходими Съставки

  • круши - 4 бр.
  • захар - 1 и 1/2 ч.ч.
  • бутер тесто - 500 г
  • сметана - 1 ч.ч. заквасена
  • сметана - 1 ч.ч. течна
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Крушите се обелват. Една чаша захар се разтваря във вряща вода и в нея се сваряват крушите 10 минути на бавен огън. Охлаждат се, без да се вадят от сиропа.

Тестото се разточва леко и се изрязват широки правоъгълници. Набождат се с вилица и се пекат на 200 градуса до златисто. След като изстинат, върху всяка се слага по малко от заквасената сметана.

Крушите се нарязват на резени и се слагат като ветрило върху печеното тесто. Пекат се 20 минути на 160 градуса.

Приготвя се сос, като останалата захар се загрява до светъл карамел, добавя се течната сметана и се загрява 3 минути. Охлажда се и с този сос се полива десертът.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар