Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Бутер тесто»Бутерки»Италиански десерт с круши и бутер тесто

Италиански десерт с круши и бутер тесто

IlariaIlaria
Мастър Шеф
2k3k31
Италиански десерт с круши и бутер тесто2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
80 мин.
Порции
8

Необходими Продукти

  • круши - 4 бр.
  • захар - 1 и 1/2 ч.ч.
  • бутертесто - 500 г
  • сметана - 1 ч.ч. заквасена
  • сметана - 1 ч.ч. течна
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Крушите се обелват. Една чаша захар се разтваря във вряща вода и в нея се сваряват крушите 10 минути на бавен огън. Охлаждат се, без да се вадят от сиропа.

Тестото се разточва леко и се изрязват широки правоъгълници. Набождат се с вилица и се пекат на 200 градуса до златисто. След като изстинат, върху всяка се слага по малко от заквасената сметана.

Крушите се нарязват на резени и се слагат като ветрило върху печеното тесто. Пекат се 20 минути на 160 градуса.

Приготвя се сос, като останалата захар се загрява до светъл карамел, добавя се течната сметана и се загрява 3 минути. Охлажда се и с този сос се полива десертът.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: