Начин на приготвяне
Месото се разрязва, така че да заприлича на плосък правоъгълник. След това се начуква и се натрива от всички страни със солта, смесена с черния и белия пипер.
Печурките се нарязват на ситно и се запържват до златисто в маслото. Добавя се сол и котлонът се намалява. Гъбите се поръсват с брашно, разбъркват се и се добавя сметаната.
Загрява се на бавен огън, без да кипва. Разбърква се и се оставя на котлона, докато се сгъсти. Кедровите ядки се запичат на сух тиган за 2 минути и се добавят към соса.
Гъбеният сос се разпределя върху месото, което се завива на руло и се връзва с конец. Запържва се от всички страни в олиото, за да хване коричка и се слага в тава.
Пече се 30 минути на 180 градуса. Вади се от тавата, оставя се малко да изстине и се реже на резени.