Gotvach.bg»Рецепти»Предястия»Пълнени домати»Пълнени домати с яйца

Пълнени домати с яйца

EfrosiaEfrosia
Джедай
9966k11
Пълнени домати с яйца2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
40 мин.
Порции
4-5
"Топло предястие за всички, които обичат да замезват добре"

Необходими Продукти

  • домати - 1 кг
  • масло - 1 пакетче, краве
  • яйца - 10 броя
  • кашкавал - 150 г
  • черен пипер
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Изрязват се капачета на доматите и се издълбава вътрешността. Издълбаните домати се отцеждат, а след това се нареждат в намазана с масло тавичка и се посоляват.

Във всеки домат се слага бучица масло и се счупва по 1 яйце. Пекат се около 20 минути в средно затоплена фурна.

Поднасят се топли, поръсени с настъргания кашкавал и счукан черен пипер.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3.9
52
42
33
20
10
Дай твоята оценка: