Много ги обичам, рецепта та ми е същата,но сварявам ориза предварително. Манджата я знам като "кюфтета с доматен сос".
03.12.2022 12:29
Потребител#176785
И с ориз и без ориз са хубави. Свекърва ми оформя кюфтенцата и ги изпича във фурната върху хартия за печене (може и да се изпържат), преди да ги добави в тенджерата. И мнооого повече лук...Стават чудесни :)
02.12.2017 17:35
2
1
Tanq
Az lichno pravo malko gi svarqvam kyuftencata otdelno I togava gi piskam v sosa.2-a pati ne gi bqh varila predvaritelno I orizcheto mi be shte ostinato surovichko.
14.06.2016 21:33
10
5
Чичо
Какво означава "писюр", не е лошо да му се знае значението. За себе си имам превод, но е добре и публикуващият да даде някакво обяснение.
13.10.2015 15:56
11
5
2
Adrian Paliev
Зависи кой ги прави - има опастност да се получи зверски вкусно и да се окапеш здраво.Тънкостта е в соса, според мен.
30.07.2017 14:05
1
1
Даниела Милева
Писюр означава човек, който има дрипави дрехи,не ходи чист, а мръсен , човек без хигиена , неподреден и обича безпорядъка
12.06.2016 14:38
10
4
Мариян
Рецептата е добра,но по-добре кюфтетата да са без ориз,колкото и гореща вода да слагате,и колкото къкрят в соса ,ориза си е капризно растение и остава хрупкав,въпреки ,че соса се е сгъстил и готов. лично мнение
21.05.2015 20:23
36
5
1
Калинов
Ориза се сваря до полуготовност предварително и тогава се добавя
13.12.2016 19:05
12
1
руми
рецептата е много добра,но още по-вкусни са ако ги оваляш в брашно преди спускането и така сосът става по-плътен
20.05.2015 18:13
44
4
1
Анонимен
Е нали вече има брашно запържено с лука и морковите, ше стане на лепило, ако отъркаляме и кюфтенцата.
Тази рецепта коментираха
Подобни рецепти
Последно Коментирани