Начин на приготвяне
Залейте филето от треска със студена вода, кипнете от огъня и варете 4-5 минути. Свалете от котлона и извадете рибата, за да се отцеди.
В друг съд загрейте 2-3 с.л. зехтин и запържете нарязаната на колелца бяла част от праза и наситнения лук. Задушавайте около 5 минути, след което добавете нарязаните на кубчета лук и моркови. Залейте с рибния бульон и кипнете.
Варете супата на тих огън до готовност на картофите. Добавете накъсаната треска и варете още 10 минути. Овкусете с червен пипер, сол и пресования чесън и варете още 7-8 минути. Поднесете поръсена с магданоз и/или девесил и малко лимонов сок.
Опитайте още Рибена супа с крутони, Манастирска рибена супа, Рибена чорба, Рибена чорба по търновски, Черноморска рибена чорба, Габровска рибена чорба, Застроена рибена чорба, Богата рибена чорба, Рибена чорба с червеноперки, Френска рибена чорба Буйабес.