Супа Поррусалда

MarianeMariane
Джедай
5611k
Супа Поррусалда2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
70 мин.
Порции
4
"Ами те рибените супи трябва да са точно такива - горещи, вкусни и много, много ароматни"

Необходими Продукти

  • треска - 300 г прясно филе
  • чесън - 3 скилидки, счукани
  • праз - 2 стръка
  • лук - 1 глава, нарязана на дребно,
  • картофи - 2 бр. големи
  • моркови - 2 бр.
  • зехтин
  • червен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Залейте филето от треска със студена вода, кипнете от огъня и варете 4-5 минути. Свалете от котлона и извадете рибата, за да се отцеди.

В друг съд загрейте 2-3 с.л. зехтин и запържете нарязаната на колелца бяла част от праза и наситнения лук. Задушавайте около 5 минути, след което добавете нарязаните на кубчета лук и моркови. Залейте с рибния бульон и кипнете.

Варете супата на тих огън до готовност на картофите. Добавете накъсаната треска и варете още 10 минути. Овкусете с червен пипер, сол и пресования чесън и варете още 7-8 минути. Поднесете поръсена с магданоз и/или девесил и малко лимонов сок.

Опитайте още Рибена супа с крутони, Манастирска рибена супа, Рибена чорба, Рибена чорба по търновски, Черноморска рибена чорба, Габровска рибена чорба, Застроена рибена чорба, Богата рибена чорба, Рибена чорба с червеноперки, Френска рибена чорба Буйабес.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: