Начин на приготвяне
Задушете лука и праза в зехтин. Добавете чесъна и доматите, кипнете сместа. Гответе още 5 минути. Нарежете рибата и почистете скаридите, нарежете и мащерката, магданоза, дафиновия лист и портокаловата кора.
Добавете рибата и нарязаните подправки, сипете водата, виното, шафрана. Овкусете със сол и пипер. Намалете огъня и варете супата 30-40 минути. Малко преди края добавете скаридите.
За да направите соса, нарежете чушките и ги пасирайте с крутоните, чесъна и жълтъка. Овкусете със сол и пипер. Добавете накрая зехтина, защото сосът трябва да получи консистенция на майонеза.
Готовата супата се пасира. Добавете към нея малко доматено пюре за цвят и кипнете отново. Смесете брашното с маслото и ги добавете към супата. Разбъркайте добре. Сервирайте тази страхотна супа със соса и поръсете с пармезан.