Сос Перно

MarianeMariane
Джедай
5611k3k
Сос Перно1 / 2
02/05/2015
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
5 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
20 мин.
Порции
3-4
"Тайното оръжие на професионалните готвачи"

Необходими Продукти

  • лук - 1 малка глава
  • масло - 20 - 30 г
  • сметана - 200 мл готварска
  • копър - 1 с.л. ситно нарязан
  • брашно - 1 ч.л.
  • перно - 3 - 4 с.л. може да го заместите с узо
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сотирайте ситно нарязания лук в загрятото масло до омекване.

Добавете перното и готварската сметана, кипнете и варете около 5 минути на тих огън.

Поръсете със ситно нарязан копър и 1 с.л. брашно и продължете да варите при непрекъснато бъркане до получаването на кремообразна консистенция.

Този сос е особено подходящ за печени меса и риба.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: