Сос Тандури

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Автор
3k36k17k12
Сос Тандури
Снимка: Yordanka Kovacheva
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
7 мин.
Общо
7 мин.
Порции
1
"Сос Тандури отива на всяко ястие, ето защо ви го препоръчваме горещо"

Необходими Продукти

  • кисело мляко - 160 г кремообразно
  • чесън - 2 щипки, на прах
  • джинджифил - колкото малък орех, пресен корен
  • карамфил - 2 бр. гвоздейчета
  • лайм - 1/2 , само сокът
  • сол - на вкус
  • черен пипер - 2 щипки, фино смлян
  • кимион - 1 щипка, фино смлян
  • кориандър - 1 с.л. сушени листа
  • канела - 1 щипка
  • индийско орехче - 2 щипки
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Смесете в купичка киселото мляко, сол и сокът от лайм. Добавете всички сухи подправки като гвоздейчетата от карамфила стриете между пръстите си (само пъпчицата, без дръжката)

Настържете пресния корен от джинджифил на фино ренде и добавете към сместта.

Червения лук нарежете на ситни кубчета.

Разбъркайте хубаво млечния сос и доовкусете по ваше желание като сложите повече от подправките, ако ви харесва по-силен вкус.

Индийският сос Тандури е чудесен за компания на меса, риби или зеленчуци. Може да се използва и като марината.

Опитайте и ще останете възхитени от богатството на вкусове и аромати, съдържащи се в него, правейки вашите ястия още по- очарователни.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: