Начин на приготвяне
Белтъците се отделят от жълтъците. Жълтъците се разбиват със солта. Брашното се смесва със захарта и нишестето, добавят се жълтъците и се разбърква. Белтъците се разбиват на сняг. Прясното мляко се затопля леко. Маслото се разтопява и се смесва с млякото.
Постепенно при непрекъснато бъркане млякото се добавя към сместа с брашното. Добавят се белтъците и сместа внимателно се разбърква. Похлупва се с капак и се оставя за 30 минути на топло.
Приготвя се плънка, като лимонът се разрязва на две. От едната половина се изцежда сокът, кората се настъргва на ситно. Другата половина се разрязва на четири и се отстраняват семките. Четвъртинките се разрязват на много тънки резени.
В съд се загряват 100 милилитра вода, добавя се захарта и лимоновият сок. Щом захарта се разтвори, се пускат лимоновите резени и се варят 10 минути на среден огън при непрекъснато бъркане.
Сваля се от котлона, добавя се ванилията и лимоновата кора и сместа се охлажда. Сиропът се смесва с изварата.
В тиган, намазан с олио, се пържат палачинките. Тестото изглежда течно, но палачинките няма да се късат. Всяка палачинка се маже с плънка, навива се и се сервира.