Начин на приготвяне
Разбърква се сухата мая в топлото прясно мляко с 1 с. л. захар и оставяме за 10 минути да бухне.
Сипва се в средата на брашното, добавяме олио, масло да е меко, щипка сол, останалата захар и яйцата, като се отделя един жълтък за намазване отгоре.
Разбърква се добре с вилица, замесваме средно меко тесто, което да не лепне.
Поставя се тестото, покрито с фолио, на топло за 1 час да втаса. Разточва се правоъгълна кора с дебелина 0. 5 мл.
Намазва се със смес от извара и сладко от малини, отгоре поръсваме настъргана кора лимон. Навива се на руло и с нож се реже на кифилчки с дебелина два пръста.
Нареждат се върху хартия за печене. Оставяме да втаса за още 20 минути, намазваме с разбит с малко олио жълтък.
Печем в загрята фурна 180 градуса около 20 -25 минути до златисто.Поднасяме топли с чаша кафе или чай.
Вкусотия, невероятно добра комбинация. Изварата често присъства в естонската кухня, да ви е сладко!