Кифлички по Естонски

Кифлички по Естонски
Снимка: ВИЛИ-Виолета Матева
1 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
50 мин.
Порции
12
"Невероятно вкусна и уханна комбинация от аромат и вкус, която ще ви плени"

Необходими Продукти

  • прясно мляко - 150 мл топло
  • захар - 2 с.л.
  • суха мая - 1 пакет
  • олио - 2 с.л.
  • масло - 1 с.л.
  • сол - 1 щипка
  • брашно - 450 - 500 г
  • яйца - 2 бр. без 1 жълтък
  • плънка
  • сладко от малини - 4 с.л.
  • извара - 2 с.л.
  • лимонова кора
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбърква се сухата мая в топлото прясно мляко с 1 с. л. захар и оставяме за 10 минути да бухне.

Сипва се в средата на брашното, добавяме олио, масло да е меко, щипка сол, останалата захар и яйцата, като се отделя един жълтък за намазване отгоре.

Разбърква се добре с вилица, замесваме средно меко тесто, което да не лепне.

Поставя се тестото, покрито с фолио, на топло за 1 час да втаса. Разточва се правоъгълна кора с дебелина 0. 5 мл.

Намазва се със смес от извара и сладко от малини, отгоре поръсваме настъргана кора лимон. Навива се на руло и с нож се реже на кифилчки с дебелина два пръста.

Нареждат се върху хартия за печене. Оставяме да втаса за още 20 минути, намазваме с разбит с малко олио жълтък.

Печем в загрята фурна 180 градуса около 20 -25 минути до златисто.Поднасяме топли с чаша кафе или чай.

Вкусотия, невероятно добра комбинация. Изварата често присъства в естонската кухня, да ви е сладко!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: