Gotvach.bg»Рецепти»Закуски и Печива»Суфле»Австрийско суфле с шоколад и лешници

Австрийско суфле с шоколад и лешници

Марина НордМарина Норд
Готвач
3k3k278k
Австрийско суфле с шоколад и лешници1 / 2
20/05/2015
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
320 мин.
Общо
340 мин.
Порции
8
"Стане ли дума за суфле, няма да намерите по-вкусно от това, затова не отказвайте, ако ви поканят с допълнително"

Необходими Продукти

  • лешници - 100 г смлени
  • яйца - 2 бр.
  • захар - 4 с.л.
  • шоколад - 100 г натурален
  • масло - 100 г
  • пудра захар - 1 с.л.
  • портокали - 2 бр.
  • за захарния сироп
  • вода - 100 мл
  • захар - 100 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Портокалите се измиват добре и се режат на много тънки резени. Приготвя се захарен сироп, като захарта и водата се варят на бавен огън до сгъстяване. Всеки резен портокал се пуска за няколко секунди в топлия сироп, вади се и се слага в тава, постлана с хартия за печене.

Резените се пекат 4 часа в загрята на 70 градуса фурна.

Белтъците се отделят от жълтъците. Шоколадът се разтапя на водна баня и на порции се добавя маслото. Добавят се лешниците и пудрата захар. Добавят се един по един жълтъците при непрекъснато бъркане.

Белтъците се разбиват на сняг с две супени лъжици захар. Добавят се в шоколадовата смес. В намазани с масло и поръсени с останалата захар формички се излива сместа, така че да запълни 3/4 от формичката.

Пекат се 1 час на 180 градуса на водна баня. Сервират се горещи, украсени с портокалов чипс.

Още рецепти за суфле: Шоколадово суфле, Страхотно шоколадово суфле, Боровинков (суфле) кейк, Суфле с бял шоколад и вишни, Суфлета с череши, Шоколадово суфле с орехи, Ванилово суфле, Сметаново суфле, Бананово суфле.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: