Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Кайма»Задушена кайма с вино

Задушена кайма с вино

редакция:
Fat BertaFat Berta
Джедай
2k5k50
Задушена кайма с вино2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
40 мин.
Порции
2

Необходими Продукти

  • кайма - 600 г
  • лук - 1 глава
  • моркови - 1 бр.
  • вино - 100 мл
  • олио - 3 - 4 с.л.
  • сол
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Скълцайте лука и нарежете моркова. Загрейте мазнината в тиган и добавете зеленчуците. По желание може да добавите скълцана скилидка чесън и люта чушка.

След като зеленчуците се запържат, добавете каймата. Бъркайте енергично, докато се раздроби и залейте виното. Отново разбъркайте и сложете капак.

Гответе, докато течността се изпари, като от време на време разбърквате.

Може да поднесете ястието самостоятелно със салата или да го използвате за пълнени чушки, пълнени патладжани или тиквички.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: