Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Други Десерти»Гранита ди фраголе

Гранита ди фраголе

Марина НордМарина Норд
Готвач
3k3k278k
Гранита ди фраголе1 / 2
25/04/2015
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
40 мин.
Порции
8

Необходими Продукти

  • ягоди - 500 г
  • захар - 200 г
  • вода - 300 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Водата и ягодите се кипват, похлупват се и се варят 20 минути на бавен огън. Пасират се и се добавя захарта. Загрява се, без да кипва, докато се разтвори захарта.

Сместа се излива в малък съд от пластмаса или метал и се оставя във фризера за 3 часа. На всеки половин час сместа се разбърква внимателно, за да стане структурата на десерта зърниста.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: