Начин на приготвяне
Сварете пастата в подсолена вода „ал денте“ и я догответе в бешамеловия сос или в сметана. Предпочитам Бешамел, по-лек е.
Сос Бешамел: В нагрят дълбок тиган сложете кравето масло. Като се разтопи добавете и брашното. Долейте с мляко до желаната консистенция (колкото боза). Пастата прехвърлете в соса с част от водата, в която е вряла. Гответе минута-две, като разбърквате много нежно.
Спрете котлона и добавете натрошено синьо сирене, топено сирене за тост Чедър и настърган Пармезан. Ако обичате зехтин, добавете. Не е задължително, и така приготвена пастата е съвършенна.
Да Ви е сладко!
Забележка: Сирената и водата, в която е вряла пастата са солени, но ако е необходимо добавете още сол.
Коментари
Защо " Ди'Лазари?! Фамилията ми произнесена на " италиански" :) Име измислено от моя приятелка за приготвяните от мен вкусотии с основни рецепти от италианската кухня и с добавки от мен. Нещо като Фарфале ала.....