Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пилешко месо»Пиле с наденица по американски

Пиле с наденица по американски

Марина НордМарина Норд
Готвач
3k3k27
Пиле с наденица по американски2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
90 мин.
Общо
120 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • пиле - 1 бр.
  • наденица - 200 г пикантна
  • брашно - 3 с.л.
  • тиквички - 2 бр.
  • чесън - 2 скилидки
  • домати - 400 г от консерва
  • олио - 4 с.л.
  • джинджифил - 1 щипка на прах
  • сол - 1 щипка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пилето се разрязва на четири. Брашното се смесва със солта и нарязаното пиле се овалва в него и се запържва в загрятото олио. Парчетата се изваждат и се оставят да се отцедят на топло.

В същата мазнина се запържват нарязаните на кубчета тиквички, счуканият чесън и джинджифилът. Добавят се нарязаните домати. Оставя се да кипне при непрекъснато бъркане и след това сосът се излива в тавичка.

Отгоре се нареждат парчетата пиле и надениците и тавата се завива с алуминиево фолио. Запича се в загрята на 200 градуса фурна за един час и се сервира с подходяща гарнитура.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: