Торта с лешници и ягоди

Марина НордМарина Норд
Готвач
3k3k27
Торта с лешници и ягоди2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
70 мин.
Порции
8
"И Бог създаде ягодите, за да може да приготвим тази уникално вкусна торта с лешници и ягоди"

Необходими Продукти

  • яйца - 3 бр.
  • захар - 200 г
  • масло - 100 г
  • брашно - 100 г
  • прясно мляко - 2 с.л.
  • лешници - 40 г
  • ягоди - 200 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Маслото се оставя да омекне на стайна температура. Добавя се половината от захарта и се разбива с маслото на крем. Добавят се едно яйце и два жълтъка и сместа се разбива отново.

Добавя се брашното, млякото и лешниците и всичко се разбърква. Тестото се слага в ринг за торта, постлан с хартия за печене. Белтъците се разбиват на сняг с останалата захар.

Белтъците се размазват и се заглаждат. Пекат се 50 минути на 160 градуса. Вади се от ринга и се оставя да се охлади върху решетка. Ягодите се измиват и се разрязват на половинки и се слагат върху тортата.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: