Начин на приготвяне
В тенджера се разбърква яйцето и захарта, прибавят се млякото, меда, содата и накрая маслото. Вари се при непрекъснато бъркане до получаване на карамелен цвят.
След това се маха от котлона и веднага се слага брашното, работи се бързо, за да не се стегне тестото. Оформя се на гладко тесто, разделя се на 7 или 9 топки, около 85 г всяка.
Всяка се разточва на много тънка кора около 3 мм. и около 30 см. диаметър. Пече се на хартия за печене, преди това се надупчва с вилица, за да не се надига по време на печенето.
По оригинална рецепта за една торта са необходими само 5 блата. Другото тесто може да се направи на сладки или др. След като се изпекат с чиния се изрязват по края за да е равномерно.
За крема в купа се слага сметаната, киселото мляко и захарта и се разбърква няколко пъти, не се ползва миксер, за да не се разводни.
В поднос се нарежда така първо блат, после от крема, няколко лъжички от конфитюра с боровинки, блат и т.н., завършва се с крем навсякъде.
Поръсва се със смлените ядки. Покрива се с стреч фолио и се прибира за 1 нощ в хладилника.