Начин на приготвяне
Почистваме и измиваме ориза. Запържваме го за няколко минути в олио, докато стане стъклен.
След това добавяме вода около 100 мл и варим, докато поеме течността около 10 минути на слаб огън. След това запържваме бабек, който сме нарязали на кубчета.
Овкусяваме ориза със сол и черен пипер и добавяме бабека. Плънката ни е готова. Почистваме листата на лапада от дръжките и дебелите жили.
Слагаме вода да заври и потапяме листата в нея за по десетина секунди. Оставяме ги да поизстинат леко, след което слагаме плънка и ги навиваме на рула.
Нареждаме ги в тенджера и ги покриваме с вода, сипваме 1 -2 лъжици олио и ги притискаме с чиния. След като водата заври, намаляваме огъня и варим 30 минути.