Gotvach.bg»Рецепти»Основни ястия»Сарми»Сарми с лапад и бабек

Сарми с лапад и бабек

Деси МариноваДеси Маринова
Готвач
1961k2071
Сарми с лапад и бабек
Снимка: Деси Маринова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
90 мин.
Порции
20 бр.

Необходими Продукти

  • лапад - 20 листа
  • ориз - 80 г
  • бабек - 100 г
  • сол
  • черен пипер
  • олио
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистваме и измиваме ориза. Запържваме го за няколко минути в олио, докато стане стъклен.

След това добавяме вода около 100 мл и варим, докато поеме течността около 10 минути на слаб огън. След това запържваме бабек, който сме нарязали на кубчета.

Овкусяваме ориза със сол и черен пипер и добавяме бабека. Плънката ни е готова. Почистваме листата на лапада от дръжките и дебелите жили.

Слагаме вода да заври и потапяме листата в нея за по десетина секунди. Оставяме ги да поизстинат леко, след което слагаме плънка и ги навиваме на рула.

Нареждаме ги в тенджера и ги покриваме с вода, сипваме 1 -2 лъжици олио и ги притискаме с чиния. След като водата заври, намаляваме огъня и варим 30 минути.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: