Постни меденки

Fat BertaFat Berta
Джедай
2k5k50
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
40 мин.
Порции
12-14 бр.

Необходими Продукти

  • брашно - 3 чаени чаши
  • мед - ¾ чаена чаша
  • сода - 1 ч.л. бикарбонат
  • вода - 1 чаена чаша топла
  • олио - ½ чаена чаша
  • канела - 1 щипка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сложете меда в топлата вода и бъркайте до пълното му разтваряне. След това добавете олиото и постепенно брашното, което сте пресели със содата и 1 щипка канела.

Разбъркайте сместа първо с вилица, а след това и с ръце.

Разточете тестото на набрашнена повърхност и изрежете с форма или чаша меденки.

Печете в предварително загрята на 180 градуса фурна за около 20-25 минути до придобиването на приятен розов загар.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3.8
51
41
32
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Ирена
Ирена
Не става рецептата, не я правете!
30.08.2015 17:28
2
Роси
Роси
Мисля, че меда не трябва да се подлага на термична обработка - губи полезните се свойства и става канцерогенен.
27.06.2015 22:45
Илияна
Илияна
Рецептата не става, или нещо и липсва!
07.05.2015 20:03
2