Начин на приготвяне
За тестото:
Сложете всички съставки в дълбока купа в последователността, в която са написани (изсипете лимоновия сок върху содата, за да я активирате).
Разбъркайте всичко с дървена лъжица, докато не започне да се образува тесто.
С ръце оформете мека топка тесто, сложете го в хладилника за 15-20 минути.
Извадете тестото от хладилника и го разточете върху набрашнен плот до дебелина около 1.5 см.
Изрежете желаните формички коледни сладки, аз предпочетох звездички с различна големина (може просто да направите топчета с ръце, не е задължително да изрязвате формички) и подредете меденките в тава, покрита с хартия за печене
Печете постните сладки в предварително загрята на 170°С фурна за 13-15 минути.
Извадете постните меденки от фурната и сложете на решетка да изстиват.
За глазурата:
Разтопете кокосовото масло, добавете меда и шоколада и разбъркайте. Трябва да се получи гладка и не много течна шоколадова смес.
Потопете горната страна на всяка меденка в глазурата и ги сложете в хладилника, да се стегнат за 30 минути.
Вашите уникални постни коледни меденки с шоколадова глазура са готови.