Начин на приготвяне
Маслото се разбива с 1 супена лъжица захар. Добавя се един жълтък и сместа се разбива до кремообразна маса. Добавя се брашното и содата и се замесва тесто.
Разточва се и се слага в постлана с хартия за печене тава. Оставя се за половин час в хладилника и се набожда на няколко места с вилица. Пече се 15 минути на 180 градуса.
Кората на лимоните се настъргва, сокът се изцежда. Кората и лимоните се смесва с нишестето. Добавят се 2 супени лъжици вода и се разбърква. Добавя се 3/4 чаена чаша вряла вода, сместа се кипва и се вари на бавен огън 3 минути при непрекъснато бъркане.
Охлажда се до около 60 градуса, добавят се два жълтъка, 4 супени лъжици захар и всичко се разбърква. С тази смес се залива изпеченото тесто.
Белтъците се разбиват на сняг, като се добавя останалата захар. С помощта на шприц се правят фигури върху лимоновата плънка. Пече се 15 минути на 160 градуса.