Сладкиш с ревен и извара

Fat BertaFat Berta
Джедай
2k
3k
50
10k
11/05/2015
Приготвяне35 мин.
Готвене55 мин.
Общо90 мин.
Порции12 парчета
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо1 200
  • Преглеждания за месеца10
  • Преглеждания за седмицата4
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В дълбока купа разбъркайте пресятото брашно, захарта, жълтъка, солта и маслото, докато се получи ронливо тесто. Разпределете го в намазнена форма и го сложете да се запече в загряна на 160 градуса за около 15 минути.

Измийте ревена, обелете го и го нарежете на ивици. Поръсете го с малко захар и го оставете, докато подготвите останалите съставки. Разбийте белтъците с 50 г захар, а с останалата захар объркайте изварата, като добавите ванилената захар, жълтъка и нишестето до хомогенност. Към тази смес внимателно объркайте разбитите белтъци.

Върху запечения блат поставете ревена, а върху него разпределете сместа от извара. Сложете сладкиша с ревен и извара да се пече за 35-40 минути отново на 160 градуса. При нужда покрийте с алуминиево фолио, за да не загори.

Бон Апети!

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар