Начин на приготвяне
Към разтопените мас и масло прибавяме захарта, бакпулвера и жълтъците. Прибавяме брашно, колкото поеме, за да замесим еластично маслено тесто.
Разделяме на две части. Едната слагаме в хладилника, а другата разточваме на кора с големината на тавичката в която ще печем сладкиша. Тавичката намазваме с мазнина и поръсваме с брашно. Слагаме разточената кора и поръсваме с грис (1 с.л.).
Разбиваме белтъците с захар ( 300 г) и малко сок от лимон на гъст сняг. Прибавяме ванилиите и изварата ( 1/2 кг). Получената смес разстиламе върху кората и отгоре поръсваме с другата лъжица грис.
Изваждаме тестото от хладилника и настъргваме върху сместа на едро ренде. Печем в загрята на 180 градуса фурна до готовност.