Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Кремове»Панакота»Шоколадова панакота

Шоколадова панакота

Rosi StoyanovaRosi Stoyanova
Администратор
1k4k
Шоколадова панакота3 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
25 мин.
Порции
2
"Какво ще кажете за тези невероятни шоколадови кремчета? Ние ще ви кажем, че се приготвят само за 25 минути"

Необходими Продукти

  • сметана - 125 мл
  • прясно мляко - 150 мл
  • кафява захар - 2 с.л. Мусковадо
  • ликьор - 50 мл шоколадов
  • шоколад - 40 г черен
  • желатин - 1.5 ч.л. на прах
  • ванилия - 1 ч.л. екстракт
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Загрейте 100 мл от сметаната в малка тенджерка заедно с млякото, захарта, 1 с.л. от ликьора и шоколада.

Кипнете сместа и махнете от котлона, поръсете с желатина и оставете за 5 минути. Разбъркайте и добавете ваниловия екстракт.

Намазнете 2 формички за пудинг, разделете сместа и оставете в хладилик за 2 часа. Сервирайте ги, като ги залеете с оставащия шоколадов ликьор.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: