Начин на приготвяне
Накиснете желатина в 50 мл студена вода и го оставете да набъбне.
Нарежете 2 средни праскови на парчета и ги пасирайте заедно с прясното мляко в блендер.
След това прецедете сместа.
Прасковите за десерта може да замените с друг сезонен плод като кайсии, ягоди, череши. Количеството трябва да е около 200-250 грама.
Загрейте сметаната и захарта до степен на завиране.
Дръпнете от котлона и прибавете към топлата сметана желатина.
Разбъркайте, докато се разтвори напълно.
След това добавете към сметаната пасираните праскови с млякото.
Отново прецедете и налейте сместа за плодовата панакота в чаши или купички.
Сложете ги в хладилник за няколко часа, докато стегнат кремът с праскови.
Преди да сервирате потопете всяка чашка в гореща вода за няколко секунди и обърнете панакотата в чиния.
Плодовата панакота с праскови е чудесен летен десерт.
Да ви е сладко!
Коментари