Сарми с кълцано месо

ЕфросияЕфросия
Джедай
938
4k
10
13k
21/09/2010
"Кълцано месо, не кайма, за да усещате вкуса му, когато поднесете готовите сарми "
Приготвяне45 мин.
Готвене60 мин.
Общо105 мин.
Порции15-20 бр.
Сготви+1 точка
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо37 346
  • Преглеждания за месеца21
  • Преглеждания за седмицата14
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг4.1 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

  • свинско месо - 500 г кълцано
  • ориз - 100 г
  • лук - 100 г кромид
  • мазнина - 100 мл растителна
  • зеле - 1 кг кисело
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • черен пипер
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Лукът се нарязва на ситно и се запържва в мазнината до златисто. Прибавя се почистеният и измит ориз, разбърква се, поръсва се с червения пипер, след което се залива с 1/2 чаена чаша топла вода и се посолява.

Когато водата поеме, сместа се сваля от огъня и се оставя да се охлади. Прибавят се нарязаното на ситно месо, черният пипер и сол на вкус. Зелевите листа се почистват от грубите жили и в тях се завива 1 с.л. от плънката.

Сърмите трябва да са дребни. Редят се в тенджера, заливат се с вода, колкото да се покрият, и се варят на тих огън до готовност. Към края на варенето може да се добави малко зелев сок.

Традиционен български гювеч с капак 5л
Made in Bulgaria
Традиционен български гювеч с капак 5л
23.99 лв.
21.99 лв.
Виж ››

За приготвянето на вкусно, ароматно и здравословно ястие винаги може да разчитате на този традиционен гювеч с капак и стилни вградени дръжки.

Рейтинг

5 4
4 3
3 3
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Таня
Таня
26.11.2013 13:35
Нищо не запържвам - слагам всички продукти сурови и става невероятно вкусно ! След като сърмите се сварят, запичам ги на фурна,полети със сгорещено масло и малко червен пипер.
11
1