Смилянски боб по родопска рецепта

Fat BertaFat Berta
Джедай
2k
3k
50
9k
13/05/2015
Приготвяне15 мин.
Готвене60 мин.
Общо75 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо5 253
  • Преглеждания за месеца30
  • Преглеждания за седмицата8
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Добре е да накиснете боба за няколко часа във вода, след което да смените първата вода на варенето.

След като кипне с втората вода, добавете скълцания лук и малко олио на око. Варете боба на слаб до умерен котлон.

След като бобът се развари напълно, добавете сол на вкус и пресен или сух джоджен.

Добавянето на запръжка от домат/доматено пюре и червен пипер след сваряването на боба е по желание.

Да ви е сладко!

Плитка емайлирана тенджера с есенен декор 5.7 литра
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Плитка емайлирана тенджера с есенен декор 5.7 литра
23.92 лв.
Виж ››

Допълнете колекцията си от кухненски съдове с тази плитка емайлирана тенджера. Удобна за готвене, поддържане и съхранение. Тя е плитка, но и достатъчно голяма, за да нахраните всички у дома с приготвената в нея гозба. Предлага се с красива декорация.

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар