Смилянски боб по родопска рецепта

Fat BertaFat Berta
Джедай
2k
3k
50
10k
13/05/2015
Приготвяне15 мин.
Готвене60 мин.
Общо75 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо5 615
  • Преглеждания за месеца50
  • Преглеждания за седмицата9
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Добре е да накиснете боба за няколко часа във вода, след което да смените първата вода на варенето.

След като кипне с втората вода, добавете скълцания лук и малко олио на око. Варете боба на слаб до умерен котлон.

След като бобът се развари напълно, добавете сол на вкус и пресен или сух джоджен.

Добавянето на запръжка от домат/доматено пюре и червен пипер след сваряването на боба е по желание.

Да ви е сладко!

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар