Gotvach.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Смилянски боб по родопска рецепта

Смилянски боб по родопска рецепта

Fat BertaFat Berta
Джедай
2k5k50
Смилянски боб по родопска рецепта1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
75 мин.
Порции
4
"Родопчани знаят най-добре тайната на вкусния боб"

Необходими Продукти

  • боб - 1 ч.ч. смилянски
  • лук - 1 глава кромид
  • джоджен - пресен или 1/2 с.л. сушен
  • олио
  • сол
  • доматено пюре - или пресен домат по желание
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Добре е да накиснете боба за няколко часа във вода, след което да смените първата вода на варенето.

След като кипне с втората вода, добавете скълцания лук и малко олио на око. Варете боба на слаб до умерен котлон.

След като бобът се развари напълно, добавете сол на вкус и пресен или сух джоджен.

Добавянето на запръжка от домат/доматено пюре и червен пипер след сваряването на боба е по желание.

Да ви е сладко!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: