Gotvach.bg»Рецепти»Основни ястия»Ризото»Ризото с четири сирена

Ризото с четири сирена

Rosi StoyanovaRosi Stoyanova
Администратор
1k4k
Ризото с четири сирена1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
60 мин.
Порции
6
"Следващата рецепта хич не е за хора, които са на диета, защото със сигурност ще забравят за нея"

Необходими Продукти

  • бульон - 1 - 1 3/4 зеленчуков
  • масло - 40 г
  • лук - 1 глава
  • ориз - 350 г за ризото
  • бяло вино - 350 г сухо
  • горгонзола - 55 г
  • таледжио - 55 г
  • фонтина - 55 г
  • пармезан - 55 г
  • магданоз
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сипете бульона в тенджера и го кипнете. Разтопете маслото в друга тенджерка, добавете нарязания лук и го запържете за 5 минути. Добавете ориза и го задушете за няколко минути.

Сипете виното и гответе докато се абсорбира. Добавете черпак от топлия бульон и продължете да задушавате, като постепенно добавяте от бульона. След около 20 минути махнете от котлона.

Загрейте заедно четирите вида сирена и щом се разтопят ги овкусете с черен пипер и сол. Смесете с ориза, поръсете с магданоз и сервирайте.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: