Gotvach.bg»Рецепти»Паста»Канелони с кайма

Канелони с кайма

EfrosiaEfrosia
Джедай
9966k11
Канелони с кайма3 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
45 мин.
Готвене
55 мин.
Общо
100 мин.
Порции
5-6
"Как да не се влюбиш в Италианската кухня?"

Необходими Продукти

  • брашно - 200 г
  • яйца - 2
  • олио
  • сол
  • кайма - 500 г, 50/50 свинска и телешка
  • лук - 2 глави ситно нарязани
  • моркови - 1 брой
  • чесън - 2 скилидки
  • бульон - 1 кубче зеленчуков
  • домати - 450 г смлени, може и от консерва
  • вино - 1 чаша бяло сухо
  • захар - 1 ч.л.
  • сол
  • черен пипер
  • яйца - 1 брой
  • босилек
  • майорана
  • кашкавал - 300 г настърган
  • пармезан - 1/4 ч.ч.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

От първите четири съставки се замесва твърдо тесто и се оставя да почине 30 минути, поръсено с брашно и похлупено с купа.

Разточва се тънка кора и се режат квадрати със страна 14 см. В плитка широка тенждера се пускат във вряща подсолена вода по 2 квадрата. Вадят се с решетеста лъжица и се поставят върху навлажнена кърпа.

Нарязаните на ситно лук, чесън и морков се задушават в сгорещена мазнина за кратко. Добавя се каймата и се бърка с дървена лъжица. Добавя се кубчето бульон, виното, доматите, захарта.

Сосът къкри така поне 30 минути, посолява се, добавят се и босилека и майораната.

Сосът се оттегля от котлона, оставя се да изстине, след което се добавят 1 яйце, кашкавала и целия пармезан. Разбърква се с дървена лъжица и с него се пълнят канелоните като се навиват на руло или се оформят пликове. Подреждат се в намазнена тава и се заливат с остатъка от соса.

Ястието се пече в предварително загрята фурна 180 градуса около 35-40 минути.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.8
54
41
30
20
10
Дай твоята оценка: