Gotvach.bg»Рецепти»Паста»Канелони с кайма и босилекова моцарела

Канелони с кайма и босилекова моцарела

Канелони с кайма и босилекова моцарела
Снимка: Веселина Константинова
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
55 мин.
Порции
4
"Другото име на тази неустоима паста е убиец на диетични режими"

Необходими Продукти

  • канелони - 11 бр.
  • моцарела - 125 г с босилек
  • кайма - 250 г
  • сметана - 200 мл готварска
  • лук - 1 глава
  • черен пипер
  • сол
  • доматен сос - 300 мл
  • зехтин - 3 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете лука и го нарежете на ситно. Запържете го в зехтина до златисто. Прибавете каймата и гответе, докато си смени цвета, като бъркате непрекъснато. Накрая прибавете 3 с.л. доматен сос. Овкусете със сол и черен пипер.

Напълнете канелоните с получената смес.

Прибавете сметаната към доматения сос и разбъркайте до еднородност.

Полейте от соса дъното на подходяща тава за печене. Наредете канелоните и ги полейте с останалия сос.

Запечете в загрята фурна до готовност.

Преди края на печенето, наредете върху канелоните моцарелата, нарязана на тънки филийки.

Печете до разтопяването на моцарелата.

Канелоните с кайма и босилекова моцарела са готови.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
55
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Диана
Диана
Невероятно!!!!
22.11.2016 13:05