Начин на приготвяне
Изварата се претрива през сито, добавят се яйцата, царевичното и пшеничното брашно, сметаната, омекналото масло и всичко се разбърква. Тестото се разделя на две части.
Ягодите се почистват и се измиват, оставят се 10 броя за украса. Останалите ягоди се смесват със захарта.
В тава, покрита с хартия за печене, се излива половината тесто, отгоре се разпределят ягодите със захарта и се поливат с останалото тесто.
Пече се 30 минути на 200 градуса до образуването на златиста коричка. Вади се, охлажда се и се поръсва с пудра захар.
Ягодите, оставени за украса, се режат на половинки по дължина. Отгоре върху запеканката се слагат две половинки за очички, една за носле и останалите се нареждат като усмивка.