Gotvach.bg»Рецепти»Салати»Салата от киноа с царевица и авокадо

Салата от киноа с царевица и авокадо

Марина НордМарина Норд
Готвач
3k3k27
Салата от киноа с царевица и авокадо2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
35 мин.
Порции
2

Необходими Продукти

  • киноа - 1 ч.ч.
  • зехтин - 4 с.л.
  • чесън - 2 скилидки
  • вода - 2 ч.ч.
  • лимон - 1 бр.
  • мед - 1 ч.л.
  • сол - 1 щипка
  • лук - 1/2 глава
  • авокадо - 1 бр.
  • царевица - 200 г от консерва
  • домати - 1 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Чесънът се нарязва на ситно и се запържва в 1 супена лъжица зехтин. Добавя се киноа, залива се с водата и се оставя да кипне. Вари се на бавен огън под капак 20 минути. Сваля се от котлона и се оставя за 5 минути.

Сваля се капакът и сместа се разбърква с вилица.

Приготвя се сос, като лимонът се изцежда и сокът се смесва с останалия зехтин, меда, солта и всичко се разбърква.

Авокадото се разрязва на две, костилката се отстранява, меката част се изгребва и се нарязва на ситно. Лукът се реже на ситно. Лукът, авокадото, царевицата, нарязаният домат, киноата и солта се слагат в купа.

Поливат се с медения сос, разбърква се и се сервира.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: