Сос Шато

Fat BertaFat Berta
Джедай
2k5k50
Сос Шато1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
35 мин.
"Изтънчени глезотийки за ценителите на добрата кухня"

Необходими Продукти

  • олио - 1 - 2 с.л. растително
  • лук - 3 с.л. нарязан (шалот или др. вид)
  • бяло вино - 1/2 ч.ч. сухо
  • бульон - 1/2 ч.ч. говежди
  • доматено пюре - 1 ч.л.
  • масло - 2 с.л.
  • магданоз - 2 с.л. ситно нарязан
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Загрейте мазнината в тиган с дебело дъно и запържете за 30 секунди. Долейте виното и варете около 45 секунди.

Сипете бульона и доматеното пюре, като добре разбъркате, за да няма частици от пюрето. Редуцирайте соса на половина. Ако ще поднасяте този сос с пържоли, сега е моментът да добавите сока, който се е отделил от вече сготвените стекове.

Накрая добавете маслото, сол и пипер на вкус. Така приготвения сос залейте върху пържоли и поръсете с магданоз.

За гарнитура може да поднесете картофи соте.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: